Fastelavnsboller med friske jordbær og ingefær

Fastelavnsboller, Flødeskum, Ingefær, Jordbær, Kage

Ingredienser

Til 10 stk.

Boller:
2 dl mælk
25 g gær
50 g sukker
2 æg (det ene er til pensling)
½ dl rapsolie
1 tsk salt
400 g hvedemel

Fyld:
600 g friske jordbær
5 dl piskefløde
Skallen fra 1 økologisk citron
100 g flormelis (og lidt ekstra til at drysse på toppen)
1-2 spsk. Carlsens Ingefær

Glasur:
250 g flormelis
4 spsk. vand
Rød farve

Sådan gør du

Bollerne:
Lun mælken og opløs gæren i. Pisk ægget og tilsæt sammen med salt, sukker og olie.
Tilsæt hvedemel lidt af gangen og ælt dejen godt sammen. Dejen skal helst være lidt klisteret.
Lad dejen hæve i 1 time overdækket med et viskestykke.
Tag dejen ud af skålen på et meldrysset bord, og del i 12 lige store stykker, og form bollerne runde.
Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad bollerne efterhæve i 30 min.
Tænd ovnen på 200 °C varmluft.
Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag bollerne i 10-15 min. Hold godt øje med at de ikke får for meget. Tag bollerne ud og lad dem køle af.

Fyld:
Pisk fløden til flødeskum. Skær jordbær i skiver og kom dem i skålen med flødeskum. Tilsæt citronskal, ingefær og drys flormelis igennem en sigte. Bland alle ingredienserne godt (og forsigtigt).

Bland ingredienserne til glasuren.

Skær alle bollerne over, og fordel fyldet på underbollerne. Læg overbollerne på, og placer en god skefuld glasur på toppen. Drys til sidst med flormelis.

God fornøjelse!

ingefær hakket fint

Ingefær, hakket fint. Økologisk

60 g

Lille, lækker og stærk nyhed fra Carlsens.

Carlsens økologiske ingefær er dyrket i Peru. Klimaet og jorden her gør, at ingefæren får en intens og krydret smag. Brug finthakket ingefær fra Carlsens som smagsgiver til varme retter, dressinger, juice, the og i kager.