
Pasta Peberrod med Palmekål
Ingredienser
Til 2 portioner
200 g pasta
1 lille bdt. forårsløg
2 spsk græskarkerner
4 spsk ricotta
1 økologisk citron
1 fed hvidløg
10 stilke palmekål
1 spsk olivenolie
30-50 g Carlsens Høvlet Peberrod
Salt og peber
Et par stilke frisk rosmarin
Friskrevet parmesan
Sådan gør du
Kog vand til pasta. Rist græskarkernerne på en tør pande ved lav varme til de er gyldne.
Kog pastaen efter anvisningen på posen.
Skyl palmekålen. Skil bladene fra stilken. Hak det fineste af stilken helt fint og skær bladene i strimler. Skyl forårsløg og hak det i moderate stykker.
Steg palmekålen ved middel varme i olivenolie med lidt salt og frisk rosmarin til kålen falder sammen, og tilsæt til sidst forårsløg og lad det stege med i et par minutter. Husk at tage rosmarinstilken op.
Riv skallen fra citronen, og riv også hvidløget helt fint. Kom ricottaen op i en skål og bland med skal fra citronen og fintrevet hvidløg. Smag til med salt og peber og citronsaft. Den må godt være til den syrlige side.
Når pastaen er færdig, sies det meste af vandet fra – men gem noget af det i en lille skål. Bland pastaen med ricottablandingen, palmekålen og lidt pastavand til det får en cremet konsistens. Tilsæt græskarkerner og høvlet peberrod efter smag og bland godt sammen.
Anret på to tallerkener, og top med friskrevet parmesan, frisk rosmarin og friskkværnet peber.
God fornøjelse!

Ingefær, hakket fint. Økologisk
60 g
Lille, lækker og stærk nyhed fra Carlsens.
Carlsens økologiske ingefær er dyrket i Peru. Klimaet og jorden her gør, at ingefæren får en intens og krydret smag. Brug finthakket ingefær fra Carlsens som smagsgiver til varme retter, dressinger, juice, the og i kager.