
Gulerodskage med frisk ingefær
Ingredienser
Gulerodskage:
350 g gulerødder, fintrevet
300 g hvedemel
150 g brun farin
150 g smør
4 æg
1 spsk frisk ingefær, finthakket
2 tsk bagepulver
2 tsk kanel
1 tsk kardemomme
1 tsk vaniliesukker
75 g valnødder, grofthakket (gem 25 g til at pynte kagen med til sidst)
1/2 tsk salt
Evt. smør til formen
Ingefær- og citronfrosting:
150 g flødeost naturel
150 g smør
150 g flormelis
1 tsk vaniliesukker
2 tsk frisk ingefær, finthakket
1 lille økologisk citron, skallen herfra og evt. lidt af saften
Sådan gør du
Gulerodskagen:
Smelt smørret i en kasserolle og lad det køle lidt af.
Pisk æg, ingefær og brun farin til en luftig masse og vend gulerødder og valnødder heri (husk at gemme 25 g valnødder til pynt).
Bland alle de tørre ingredienser i en skål for sig, og sigt dem i æggemassen, og vend dem med fx en dejskraber.
Hæld smørret i, og vend også det i kagemassen. Rør til du har en ensartet sammenhængende konsistens.
Hæld kagemassen i et smurt ildfast fad eller et fad beklædt med bagepapir.
Bag kagen i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i ca. 40 min. Prøv evt. at stikke en kødnål i og tjek om kagen er færdigbagt.
Lad kagen køle helt af på en rist inden den smøres med frosting.
Ingefær- og citronfrosting:
Pisk smør og flormelis sammen til en cremet masse.
Vend flødeosten i smørcremen sammen med vaniljesukker, ingefær og fintrevet citronskal. Rør det hele godt sammen.
Smør kagen med et godt lag frosting, og drys med de hakkede valnødder og opbevar den på køl til den skal serveres.
God fornøjelse!

Ingefær, hakket fint. Økologisk
60 g
Lille, lækker og stærk nyhed fra Carlsens.
Carlsens økologiske ingefær er dyrket i Peru. Klimaet og jorden her gør, at ingefæren får en intens og krydret smag. Brug finthakket ingefær fra Carlsens som smagsgiver til varme retter, dressinger, juice, the og i kager.