Carlsens Julemarmelade med appelsin og ingefær
Ingredienser
5 økologiske appelsiner
½ økologisk citron
200 g sukker
½ vaniljestang
3 dl vand
30 g Carlsens Ingefær
Julekrydderier efter smag (fx en kanelstang og stjerneanis)
Sådan gør du
Vask appelsiner og den halve citron, og skær top og bund af og kasser dem. Skær dem i tern. Fjern eventuelle kerner.
Flæk vaniliestangen og skrab kornene ud, og kom det i en gryde med ternene og de øvrige ingredienser.
Lad det koge ved middel varme under låg i 20 min. og rør i det indimellem.
Tag låget af og lad det koge videre i yderligere 15 min. eller til det har en mere fast konsistens. Tag krydderier op hvis du fx har brugt kanelstang og stjerneanis.
Smag evt. til med mere sukker, citronsaft og ingefær.
Når smagen er lige som du kan lide den, blendes marmeladen til den ønskede konsistens.
Skold glassene og hæld marmeladen på glas.
Server fx til et par lune æbleskiver.
God fornøjelse!
Ingefær, hakket fint. Økologisk
60 g
Lille, lækker og stærk nyhed fra Carlsens.
Carlsens økologiske ingefær er dyrket i Peru. Klimaet og jorden her gør, at ingefæren får en intens og krydret smag. Brug finthakket ingefær fra Carlsens som smagsgiver til varme retter, dressinger, juice, the og i kager.