Carlsens historie
Carlsens Food er en virksomhed fra 1930. Den første peberrodsspire blev sået, da Grosserer Hans Aage Carlsen startede med at handle med peberrod i hovedstaden.
I 1966 flyttede produktionen til Fyn for at komme tæt på peberrodsavlerne.
I dag ligger vores produktion stadigvæk i Haarby på Fyn.
![carlsens historie peberrod carlsens historie peberrod](https://carlsensfood.dk/wp-content/uploads/2021/08/carlsen-historie-peberrod.jpg)
Aage Carlsen – også kaldet ”Peberrods-Carlsen” – var uddannet købmand. Han fik hurtigt en kærlighed for peberrod, og så mange muligheder i roden.
![flytnining-til-haarby carlsens historie peberrod](https://carlsensfood.dk/wp-content/uploads/2021/08/flytnining-til-haarby.jpg)
Med flytningen til Haarby og med peberrod på markerne omkring sig havde Aage Carlsen banet vejen for en moderne produktion.
![der-plantes-peberrod carlsens historie peberrod](https://carlsensfood.dk/wp-content/uploads/2021/08/der-plantes-peberrod.jpg)
Peberrod er en afgrøde der kræver meget håndtering. Selve peberroden danner mange sideskud, og disse skal brækkes fra hinanden og sorteres. Både stangpeberroden og sideskuddene kan bruges.
![carlsens-food-haarby carlsens historie peberrod](https://carlsensfood.dk/wp-content/uploads/2021/08/carlsens-food-haarby.jpg)
Produktionen ligger fortsat i de historiske rammer i Haarby på Fyn – med luft og marker omkring os.
Her kan vi fokusere på at opretholde og udvikle virksomheden og samtidig have benene solidt plantet på jorden.