Carlsens historie

Carlsens Food er en virksomhed fra 1930. Den første peberrodsspire blev sået, da Grosserer Hans Aage Carlsen startede med at handle med peberrod i hovedstaden.

I 1966 flyttede produktionen til Fyn for at komme tæt på peberrodsavlerne.
I dag ligger vores produktion stadigvæk i Haarby på Fyn.

carlsens historie peberrod

Aage Carlsen – også kaldet ”Peberrods-Carlsen” – var uddannet købmand. Han fik hurtigt en kærlighed for peberrod, og så mange muligheder i roden.

carlsens historie peberrod

Med flytningen til Haarby og med peberrod på markerne omkring sig havde Aage Carlsen banet vejen for en moderne produktion.

carlsens historie peberrod

Peberrod er en afgrøde der kræver meget håndtering. Selve peberroden danner mange sideskud, og disse skal brækkes fra hinanden og sorteres. Både stangpeberroden og sideskuddene kan bruges.

carlsens historie peberrod

Produktionen ligger fortsat i de historiske rammer i Haarby på Fyn – med luft og marker omkring os.
Her kan vi fokusere på at opretholde og udvikle virksomheden og samtidig have benene solidt plantet på jorden.