Pølsehorn med ketchup og peberrod på toppen

Ketchup, Mellemmåltid, Peberrod, Pølsehorn, Snack

Ingredienser

25 g gær
2,5 dl lunken vand
2 spsk sukker
75 g smør
1 dl mælk
2 tsk salt
600 g hvedemel
Ketchup
20 medium pølser
1 æg
Carlsen Høvlet Peberrod til pynt
Evt. spiselige blomster til pynt

Sådan gør du

Opløs gær i vandet i en skål, og tilsæt sukker.
Smelt smør og tilsæt den kolde mælk til det smeltede smør, så blandingen bliver lunken.
Tilsæt den lunkne mælkeblanding til skålen og rør det sammen.
Kom 500 g hvedemel og salt i skålen og ælt dejen.
Tilsæt det resterende mel og evt. mere, mens dejen æltes til den er smidig og slipper skålens sider (ca. 4-5 minutter ved medium hastighed på røremaskine). Melmængde kan variere, men pas på at dejen ikke bliver for tør.

Dæk skålen til med film og lad dejen hæve ca. 1,5 time. Den skal hæve til dobbelt størrelse.

Del dejen i to og form til to kugler. Rul dem begge ud til cirkel på ca. 30 cm i diameter.
Skær hver cirkel i 10 trekanter, som en pizza.
Hvis du vil have ketchup inde i pølsehornet, så fordel først 1 klat ketchup på hver trekant.

Læg så en pølse på den brede del af hver trekant og rul dem sammen til horn.

Læg pølsehornene på to bageplader beklædt med bagepapir.
Dæk pølsehornene med et viskestykke og lad dem efterhæve 30 minutter.

Tænd ovnen på 180°C varmluft.

Pisk ægget og pensl pølsehornene, og bag dem i ca. 9-11 minutter til de er gyldne. Lad dem køle af på en bagerist.

Anret pølsehornene på en tallerken og pynt med høvlet peberrod. Server med ketchup.

God fornøjelse!

ingefær hakket fint

Ingefær, hakket fint. Økologisk

60 g

Lille, lækker og stærk nyhed fra Carlsens.

Carlsens økologiske ingefær er dyrket i Peru. Klimaet og jorden her gør, at ingefæren får en intens og krydret smag. Brug finthakket ingefær fra Carlsens som smagsgiver til varme retter, dressinger, juice, the og i kager.