Rabarberkager med mynte og citron
Ingredienser til 12 stk.
1 dl kærnemælk
1 bundt mynte
300 g hvedemel
2 spsk. sukker
1 knivspids salt
Revet skal af 1 usprøjtet citron
150 g smør
1 spsk. Carlsens Ingefær
25 g gær
1 æg
300 g rabarber
1 spsk. Carlsens Ingefær
1/2 spsk. kartoffelmel
200 g rørsukker
Sådan gør du
Blend kærnemælk og mynte med en stavblender indtil mynten er helt findelt.
Bland mel, sukker, salt og citronskal i.
Smuldr smør i melet sammen med 1 spsk. ingefær.
Lun kærnemælken lidt og opløs gæren heri, tilsæt nu æg og melblandingen.
Ælt dejen godt igennem og stil den på køl i en time.
Skær rabarberne i mindre stykker og bland med kartoffelmel, sukker og ingefær.
Del dejen i 12 stykker og rul dem ud på et meldrysset bord til en diameter på ca. 12 cm.
Fordel rabarberne på midten af dejen og luk den næsten sammen.
Bag kagerne i alm. ovn ved 200 grader i 15-20 minutter – kagerne må gerne åbne sig lidt i ovnen.
Lad dem afkøle på en rist.
God fornøjelse!
Ingefær, hakket fint. Økologisk
60 g
Lille, lækker og stærk nyhed fra Carlsens.
Carlsens økologiske ingefær er dyrket i Peru. Klimaet og jorden her gør, at ingefæren får en intens og krydret smag. Brug finthakket ingefær fra Carlsens som smagsgiver til varme retter, dressinger, juice, the og i kager.