Tærte med squash, aubergine, gulerødder og kapers

Aubergine, Grøntsagstærte, Gulerødder, Kapers, Squash, Tærte

Ingredienser

Mørdej:
125 g koldt smør
165 g hvedemel
½ tsk salt
1 æg
evt. 1-2 spsk vand

Fyld:
1 squash
1 lille aubergine
4 store gulerødder
3 dl mælk
4 æg
50 g fintrevet parmesanost
1 spsk Carlsens Kapers (ca. 15-20 g)
½ tsk salt
Friskkværnet peber
Carlsens Kapers til pynt
Evt. lidt friske basilikumblade

Sådan gør du

Mørdej/bund:
Skær kold smør i mindre stykker og smuldr det med mel og salt, evt. i en foodprocessor. Saml dejen med æg og evt. med vand. Tryk dejen sammen uden at ælte den. Sæt den tildækket i køleskab i ca. 1 time.
Tænd ovnen på 180°C varmluft.
Rul dejen tyndt ud og beklæd en tærteform (ca. 24 cm i diameter) med den. Tryk siderne godt til kanterne. Prik bunden med en gaffel. Læg evt. et indlæg af bagepapir med tørrede bønner på dejen i tærteformen, så tærtebunden ikke hæver under forbagningen. Bag tærtebunden midt i ovnen i 20 min. Tilbered fyldet imens.

Fyld:
Skær imens squash, aubergine og gulerødderne i meget tynde strimler, der gerne skal have nogenlunde samme højde (og ikke være højere end den tærteform, du bruger). Brug med fordel et mandolinjern.
Hak 1 spsk kapers fint og bland med mælk, æg, parmesan, salt og peber. Pisk massen sammen med en gaffel.    
Kom skiftevis squash-, aubergine- og gulerodsstrimler i tærtefadet. Start ude ved kanten og arbejd dig ind mod midten. Når tærtefadet er fyldt ud, fordeles æggemassen forsigtigt ud over tærten tærten, så den flyder ned mellem grøntsagerne.

Bag tærten ved 180°C varmluft i midten af ovnen i ca. 20-30 min. til æggemassen er stivnet.

Pynt tærten med kapers og evt. lidt friske basilikumblade.

God fornøjelse!

ingefær hakket fint

Ingefær, hakket fint. Økologisk

60 g

Lille, lækker og stærk nyhed fra Carlsens.

Carlsens økologiske ingefær er dyrket i Peru. Klimaet og jorden her gør, at ingefæren får en intens og krydret smag. Brug finthakket ingefær fra Carlsens som smagsgiver til varme retter, dressinger, juice, the og i kager.