Pizza med friske tomater, mozzarella og kapers

Kapers

Ingredienser til 2 stk. pizza

1 dåse hakkede tomater
1 mellemstort løg
2 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
1 tsk af hhv. salt, tørret basilikum og oregano
1 tsk rørsukker
2 spsk. kapers (nonpareille)
2-3 store friske tomater
250 g frisk mozzarella

Pizzadej:
25 g gær
2,5 dl lunkent vand (ikke varmt)
3 spsk. olivenolie
600 g hvedemel
1 tsk salt

Sådan gør du

Opløs gæren i en skål med det lunkne vand. Tilføj først 2 dl mel, olivenolie og salt. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen under omrøring. Ælt til dejen er smidig (tilsæt kun mel til dejen er smidig). Lad dejen hæve i 45-60 minutter på køkkenbordet. Hvis du har tid, kan du med fordel lade dejen hæve i længere tid på køl.

Imens dejen hæver, kan du forberede tomatsaucen. Hak løg og hvidløg groft, og steg i olivenolie. Når løgene er blevet blanke, tilføjes hakkede tomater, salt, basilikum, oregano og sukker, og bringes i kog i ca. 5 min. Blend bagefter saucen, og sæt låg på og stil til side. Skær de friske tomater ud i både, og skær mozzarellaosten i skiver.

Varm ovnen op til 250 grader med bagepladerne i ovnen, så de bliver helt varme. Derefter deles dejen i to og formes til to runde pizzaer på bordet.

Kom pizzaformene på de varme bageplader med bagepapir, og fordel først tomatsaucen og dernæst mozzarellaosten. Fordel tomatbådene, og drys til sidst med kapers. Bag pizzaerne i ca. 10 min., eller til bunden er sprød og osten er smeltet.

Server straks og evt. med en grøn salat til.

God fornøjelse!