
Rabarbersaft med et twist af ingefær
Ingredienser
1 kg rabarber
3 dl vand
2 stk. citroner
150 g sukker
1/2 vaniliestang
2 spsk. Carlsens Ingefær
Sådan gør du
Skær rabarber i små tern. Pres saften fra citronerne og kom dem i en gryde med rabarber, ingefær og vand. Kog det op og lad det simre under låg i ca. 15 minutter. Tag gryden af blusset og lad det afkøle.
Si saften gennem en sigte og over i en gryde. Brug med fordel bagsiden af en spiseske til at presse al saften ud.
Tilsæt sukker og kornene fra den halve vaniljestang samt den tomme vaniljestang. Bring saften i kog under omrøring, og tag gryden af blusset lige så snart al sukker er opløst.
Smag saften til med sukker og ingefær, så du får lige præcis den smag du kan li’.
Lad den afkøle inden saften hældes på en skoldet flaske.
Servér saften som lemonade:
Fyld et glas godt op med isterninger, og bland 1/3 rabarbersaft og vand eller danskvand for resten. Rør rundt, og pynt med friske mynteblade på toppen.
God fornøjelse!

Ingefær, hakket fint. Økologisk
60 g
Lille, lækker og stærk nyhed fra Carlsens.
Carlsens økologiske ingefær er dyrket i Peru. Klimaet og jorden her gør, at ingefæren får en intens og krydret smag. Brug finthakket ingefær fra Carlsens som smagsgiver til varme retter, dressinger, juice, the og i kager.