Rösti med bagt rødbede og peberrodscreme

Peberrod, Sauce

Ingredienser til ca. 12 stk.

400 g rødbeder
1 dl creme fraiche
1-2 tsk revet peberrod
1 tsk citronskal (økologisk)
Sukker, salt & peber
2 spsk. olivenolie
Dild til pynt

Rösti:
2 store bagekartofler
2 forårsløg
6 spsk. hvedemel el. rasp (evt. 50/50)
50 g revet parmesan
Olie til smøring af form
Salt & peber

Sådan gør du

Varm ovnen op til 200 grader. Skyl og skræl rødbeder, og skær dem i små tern. Kom dem på en bageplade med bagepapir, og vend dem med olivenolie, salt og peber. Bag dem i 30 min., eller til de er møre.

Rösti:
Skyl forårsløg og kartofler (skræl evt. kartoflerne), og riv begge dele groft på rivejernet. Tilføj mel/rasp, parmesan, salt og peber, og rør godt sammen. Smør muffinformen med olie, og dæk bund og sider med blandingen, så det danner små “skåle”. Bag dem i ca. 15 min. eller til de er møre og gyldne.

Bland creme fraiche, 1 tsk revet peberrod og citronskal. Smag til med ekstra peberrod, sukker, salt og peber.
Kom en skefuld peberrodscreme i hver röstiskål, og fordel de bagte rødbedetern ovenpå, og pynt til sidst med dild.

God fornøjelse!